Voordelen 3D printers

Kent u de voordelen 3D printers? Met een 3D printer in huis kunt ook u snel op de veranderende markt reageren! Een 3D printer biedt u als ontwerpende ondernemer, architect of kunstenaar grote voordelen. Om ontwerpen werkelijkheid te maken worden moesten veelal uit materialen prototypen worden geschaafd. Die tijd is nu voor altijd achter ons gelaten. De nieuwe 3D prototyping technologie aangeboden in 3D printers biedt uitgebreide en ongekende mogelijkheden m haarfijne en accurate modellen conform het digitale ontwerp te leveren. Om ook snel en zonder tijdsverlies drie dimensionale modellen realiteit te laten worden, schaf daartoe een 3D printer aan.

Rapid prototyping technologie

Om digitale ontwerpen een drie dimensionaal object te laten worden, kunt u sinds kort gebruik maken van de revolutionaire technologie dat rapid prototyping heeft gebruik maken. Daartoe wordt het digitale model middels de ReplicatorG software in mootjes opgehakt en conform die schijven uitgeprint. Omdat de schijven in een fractie van een millimeter worden uitgeprint, stolt het warme print materiaal ook in een fractie van een seconde. Daarmee is de basis gelegd van de rapid prototyping technologie zoals bij 3D printers wordt toegepast. Om ook effectief en snel ontwerpen realiteit te laten worden maakt ook u effectief gebruik van de rapid prototyping technologie.

Geen voorraad beheer!

Een zeer interessante mogelijkheid van het gebruik van 3D printers is het opzetten van een succesvolle onderneming. U kunt als ontwerper via internet 3D modellen aanbieden en verkopen via een webshop. Omdat u het model digitaal bewaard en omdat u pas reageert zodra er een bestelling binnen is, kunt u snel de order vol maken door de order na ontvangst te voltooien. Dit houdt in dat u geen voorraad heeft. Dit bespaart u ruimte en onderhoudskosten. U levert exact conform de vraag van de opdracht. U verliest dus geen onnodige kosten en feitelijk bespaart u op overhead kosten door de flexibele insteek van 3D printing.

Besparing in kosten

Zodra u als ondernemer of architectenbureau een 3D printer in huis heeft kunt u aanzienlijk in ontwikkelingskosten besparen. Dit heeft te maken met de gemakkelijke vertaling van ontwerpen naar een feitelijk object welke in handen vast te houden zijn. Ook uw opdrachtgevers of klanten zijn zeer te spreken over het snelle ontwerp en de snelle realisatie van het eerste prototype. Prototyping middels snelle interactie tussen de ontwerper en opdrachtgever is dan ook zeer van belang om zo de marktwerking bij te kunnen benen. Door het kunnen aanbieden van concrete modellen in een beperkte tijdspanne kunt ook u als ondernemer profiteren van de vele voordelen dat een 3D printer te bieden heeft.

Voor wie een 3D printer?

In principe is een 3D printer geschikt voor iedereen die te maken heeft met drie dimensionale ontwerpen. Architecten, kunstenaars en industriƫle ontwerpers kunnen het voordeel behalen uit een 3D printer. Een 3D printer is multifunctioneel, gebruiksvriendelijk, schoon maar ook kosten en tijd besparend. Een 3D printer geeft uw als ontwerper veel mogelijkheden waarbij de klantvriendelijkheid centraal staat. Ook u kunt als ondernemer snel reageren op de marktwerking door de aanschaf van een 3D printer. Wilt u ook aan de vooravond staan van de nieuwe drie dimensionale ontwerp technologie, schaf dan een 3D printer aan en geniet van alle voordelen.