Ultimaker Original

Ultimaker Original kopen

Deze printer van Nederlandse makelij kun je volledig geasembleerd kopen maar ook als zelfbouw kit. Deze printer is o.a. bekroond als meest accurate, snelste en "best open hardware" in MakeMagazine in 2012. Belangrijk aspect van de Ultimaker is dat deze open source is, wat zoveel wil zeggen als iedereen kan meedenken over nieuwe functies en ze bouwen.
Door gebruik te maken van Cura, de eigen software van Ultimaker, kun je een 3D ontwerp vertalen naar een print file en die naar je printer versturen.

Doelgroep Ultimaker Original

Deze printer zou op het lijstje moeten staan van hobbyisten, ontwerpers en engineers die snel en goedkoop prototypes willen kunnen maken. Enige technische achtergrond is wel gewenst, deze printer wordt nog wel eens ervaren als ware hij bestemd voor de "techies". Dit blijkt o.a. uit de documentatie behorende bij de printer. Duidelijk is dat deze geschreven is voor mensen die gewend zijn technische instructies te lezen. In het voordeel van deze printer zijn de relatief goedkope aanschafprijs en prijs/kwaliteitverhouding.