Shapeways

U wilt 3d printen. Wist u dat een 3D print service en community wordt aangeboden door Shapeways? Middels Shapeways kan iedere persoon met een ontwerp, het ontwerp in 3D werkelijkheid laten worden. Middels 3D printing biedt Shapeways voor verschillende materiaal typen de mogelijkheid om alle soorten ontwerpen werkelijkheid te laten worden. Een 3D printer maakt gebruik van de rapid prototyping technologie waarbij een 3D printer in verschillende resoluties uw model in 3D tot in scherpe details laat opbouwen. Het 3D prototype of model wordt namelijk middels snel hardende materialen laag voor laag op elkaar geprint zodat het model wordt gecreëerd. Via Shapeways wordt het model opgeslagen binnen Platform as a Service zodat een Co-Creator Platform is gerealiseerd. U kunt dan als ontwerper snel en eenvoudig wijzigingen aanbrengen binnen het Shapeways Platform zodat u het prototype snel en efficiënt kunt voltooien.

Rapid prototyping technologie

De rapid prototyping technologie begint momenteel steeds meer voeten in de aarde te krijgen. De technologie bestaat al enige tijd echter nu komt via Shapeways de technologie beschikbaar voor een grote groep aan 3D ontwerpers tegen een schappelijke prijs. Ook u kunt middels de rapid prototyping technologie uw ontwerp snel en concreet in handen hebben. De rapid prototyping technologie van Shapeways bouwt het gekozen materiaal middels een 3 traps motoriek drie dimensionaal op waarbij een vierde motortje de juiste hoeveelheid materiaal op de juiste temperatuur in een dun laagje print. Dit laagje van een fractie van een millimeter wordt zeer snel hard en dus kan ook het volgende laagje na het automatisch omlaag brengen van het print plateau daarop worden gedeponeerd. Zodoende kunt ook u uw ontwerp middels de rapid prototyping technologie van Shapeways snel werkelijkheid zien worden.

Materialen

De uitwerking van een model kan momenteel in verschillende materialen worden uitgevoerd. Shapeways kan uitgeprinte 3D modellen leveren in verschillende typen plastics in verschillende kleuren, nylon en ABS (Acrylonitrile butadiene styreen), maar ook in roestvrij staal, glas, zilver en eveneens keramiek. De techniek van Shapeways is dermate gevorderd dat steeds meer materialen laagsgewijs kunnen worden opgebouwd tot een compleet 3D model. U ziet via Shapeways kunt u verschillende modellen in verschillende materialen uitgevoerd krijgen. Elke variant kan met een eigen kleur of materiaal type worden uitgevoerd zodat elk model een enkele productie op zich is. Dit biedt een grote variëteit voor uw model. Op basis van de verschillende materiaal typen kunt u ook overwegen om een model in verschillende materialen als prototype uit te voeren opdat u uw klant kunt laten kiezen uit de meest geschikte model- materiaal combinatie.

Co-Creator Platform

Het standaard formaat voor een Shapeways model is tot op een dimensie van 240 x 300 x 200 mm. De modellen welke aangeleverd zijn in stl, collada of X3D formaat bestanden kunnen altijd door de consument of de ontwerper aangewend worden omdat de bestaande modellen voor die specifieke consument worden bewaard binnen het Co-Creator Platform. De consument kan dan eenvoudigweg de modellen wijzigen naar eigen inzicht om zo het model te perfectioneren. Het Co-Creator Platform van Shapeways geeft de consument de mogelijkheid bij een potentiële verkoop van de modellen (mogelijk in grote hoeveelheid) om van het model een reeks te laten uitprinten. Zodoende kan vraag en aanbod via het Co-Creator Platform van Shapeways aan elkaar gelinkt worden. U loopt dus geen risico. Zijn er geen geïnteresseerden dan heeft u slechts een prototype, echter komt er vraag naar het model op gang, dan kunt u op bestelling de juiste hoeveelheid laten uitprinten. Lekker makkelijk en betrouwbaar.

Modellering via Shapeways

Via het Co-Creator Platform van Shapeways kunnen ontwerpers hun model snel en eenvoudig aan de man brengen. Indien er een werkelijke vraag is naar het model kunt u de bestelling laten uitprinten en dus direct verkopen. U heeft dus geen last van een kostbare voorraad. Printing and modelling on demand doet u via Shapeways! Zo kunt u van uw model een eenvoudig toegankelijk en mogelijk goed verkoopbaar product maken. Modellering via Shapeways is dan ook delivery on demand waarmee u minimale risico’s loopt. Heeft u dan ook interesse om via Shapeways zaken in modellering te doen neem dan contact op via onze winkel.