Rapid Prototyping

Wilt u ook snel een model of mal kunnen maken van uw ontwerp? Koop dan een 3D printer om zo snel uw 3D ontwerp werkelijkheid te laten worden middels rapid prototyping. Met een 3D printer in uw onderneming kunt u ook snel uw 3D ontwerpen werkelijkheid laten worden door de rapid prototyping technologie. Het kan zijn dat u als ondernemer of ontwerper vaak een 3D ontwerp maakt en dus wilt u het prototype ook snel in handen hebben. Een prototype realiseert u snel door het simpelweg uitprinten in een drie dimensionaal object door gebruik te maken van een 3D printer voor rapid prototyping. Om een 3D prototype snel uit te kunnen printen dient u een 3D CAD bestand met het digitale ontwerp te maken. Dit bestand kan via een printopdracht naar de rapid prototyping 3D printer worden verstuurd zodat uw ontwerp laagje voor laagje wordt opgebouwd. Door het kopen van een rapid prototyping 3D printer worden uw bedrijfs ontwerpen snel realiteit en kunt daarmee kunt u sneller op de markt reageren. Maakt uw onderneming ook geregeld prototypes, laat deze dan met een 3D printer binnen uw onderneming realiteit worden.

Rapid prototyping: hoe?

U heeft een ontwerp en u wilt het object in handen houden. Dan kunt u het middels de rapid prototype 3D printer snel een feit laten worden. Het 3D ontwerp wordt middels een fijn poeder geprint welke direct in de laag stolt. Direct kan dan ook de volgende laag op de voorgaande laag worden geprint totdat de complete vorm is gerealiseerd en wel in elke gewenste kleur. De gebruikte poeder bestaat voornamelijk uit bioplastic, polyester, gips enzovoorts, waarmee met de verschillende opgebouwde laagjes het 3D object langzaam aan vorm krijgt totdat het digitale 3D CAD ontwerp een 3D vast prototype is geworden. Rapid prototyping is de eenvoudigste en snelste weg om een 3D ontwerp in een prototype te vertalen.

Grootte van prototype

Momenteel zijn er nog beperkingen op de grootte van het prototype aangezien de huidige 3D printers nog een beperkte grootte hebben. Gewoonlijk kunt u een model of prototype tot een maximale 3D dimensie van 737 mm x 1257 mm x 1504 mm laten opbouwen. Een HD 3D printer kan daarbij een resolutie bereiken van 656 x 656 x 800 DPI zodat ook uw bedrijfs prototype er strak en exact conform het CAD ontwerp uitziet. Uw geprinte prototype wordt dus een exacte realisatie van uw ontwerp. Uiteraard geldt naar mate de resolutie hoger is zal de opbouw van het model ook meer tijd in beslag nemen omdat de laagjes dunner zijn. Wilt u ook zelfstandig als ondernemer prototypes van uw ontwerp uitprinten koop dan één van onze 3D printers.

Voordeel 3D prototype

Omdat u uw ontwerpen per ommegaande op de 3D printer met de rapid prototyping kunt uitprinten kunt u uw concept en ontwerp ook direct checken en beoordelen op effectiviteit. Rapid prototyping is een relatief snelle manier om uw ontwerp werkelijkheid te laten worden, en dus weet u ook snel of het ontwerp een goed ontwerp is. U wilt namelijk snel weten of de prototype in werkelijkheid goed toepasbaar is en dus biedt 3D printing uitkomst. Ontwerpt u als ondernemer, architect of industrieel ontwerper geregeld nieuwe prototypen laat deze dan werkelijkheid worden middels een 3D printer. De koop van een 3D printer kan u veel besparen op de realisatie van uw prototypen. Voor aanvullende informatie omtrent de capaciteiten van onze 3D printers voor rapid prototyping neem dan contact met ons op.

Klant tevredenheid

Klant is koning en dat geldt ook voor u als ondernemer of architect. De klant heeft u een specifieke opdracht gegeven om te komen tot een fantastisch ontwerp. De klant zal dan ook zeer verheugd zijn dat een prototype van het ontwerp ter beoordeling in zijn/ haar handen ligt. U kunt er als ondernemer zeer van profiteren terwijl de klant tevredenheid toeneemt. Heeft u ook belang bij de aanschaf van een 3D printer, dan staan wij voor u klaar.