Prototype ontwikkelen

Snel prototype ontwikkelen?

Een prototype ontwikkelen doe je met de functionele 3D printer. Het is een optimaal instrument om prototypes te ontwikkelen van digitaal ontwerp tot een feitelijk voorwerp. Daarbij geldt dat het ontwerp iedere vorm mag hebben en dus ook een hoge mate van complexiteit. Het zorgt ervoor dat het ontwerpproces van modellen wordt versneld zodat kosten kunnen worden bespaard. Hoe kan men een prototype ontwikkelen door gebruik te maken van de 3D printer?

Prototype ontwikkelen via CAD

Om een prototype te ontwikkelen dient men een ontwerp programma zoals Auto CAD of CAD CAM te gebruiken. Daarmee kunnen drie dimensionale ontwerpen worden gemaakt opdat men altijd het meest geschikte ontwerp verkrijgt. Het geeft de mogelijkheid om het ontwerp digitaal in de juiste vorm te modelleren waarna het een vast object wordt gemaakt. Het gemaakte digitale bestand vormt daarbij de basis van een werkelijk prototype. Wil je een prototype ontwikkelen maak dan handig gebruik van een 3D ontwerp programma zodat je het bestand in de prototype printer kunt laden.

In plakjes opdelen

De ReplicatorG software van de 3D printer zorgt ervoor dat het digitale bestand als vorm wordt opgedeeld in flinterdunne plakjes. Ieder plakje heeft een dikte van een fractie van een millimeter waardoor een relatief hoge resolutie kan worden behaald. Dat is dan ook de kracht van het prototype ontwikkelen met een 3D printer. Door de handige opbouw van 2D plakjes wordt namelijk een haarscherp model gerealiseerd. Om dit werkelijkheid te laten worden heeft men dus een 3D printer nodig zodat het prototype concreet kan worden gemaakt.

Handige 3D printer

De 3D printer heeft tot doel om digitale ontwerpen om te zetten naar vaste vorm. Daarmee kan in principe iedere vorm realiteit worden gemaakt. De 3D printer is ervoor gemaakt om handig prototypes te ontwikkelen. Het geeft de mogelijkheid iedere vorm – hoe complex deze ook is – in vaste vorm op te bouwen. De 3D printer bestaat uit een printplaat welke verticaal beweegt. Horizontaal worden de verschillende schijfjes op elkaar gedeponeerd waarna het razendsnel verhardt. Daarna verplaatst de printplaat naar omlaag waarna de volgende laat wordt aangebracht. Zodoende kan handig een prototype ontwikkelen tot het een compleet vaste vorm heeft aangenomen.

Prototype ontwikkelen is versneld

Vroeger had men nog niet de beschikking over snelle computers en 3D printers en dus moest alles met de hand worden ontwikkeld. Dat hoeft dus niet meer. Door het ontwerp digitaal eerst tot in de puntjes gereed te maken kan in één keer het complete prototype worden gerealiseerd. Daarnaast is het ontwikkelingsproces veel sneller geworden doordat men een ontwerp direct in vaste vorm kan omzetten.  Daarnaast kan het prototype digitaal worden aangepast zodat een tweede snel realiseerbare prototype wordt verkregen. Profiteer door de handige werking van 3D printers zodat je snel jouw prototypes kunt ontwikkelen.

3D printer keus

Bij de 3D printer shop heb je uitgebreide keus tussen goede printers om het prototypes te realiseren. Maak gebruik van de handige Ultimaker. Dit is een 3D printer welke je zelf in elkaar kunt zetten, zodat je kosten bespaart. Anderzijds kun je een complete 3D printer nemen zoals de:

  • Canon;
  • LG;
  • HP enzovoorts.

Meerdere kwalitatief goede 3D printers zijn er voor u ter beschikking. Ga ook je prototype ontwikkelen door de 3D printer aan te schaffen.