Printbare materialen

Wist u dat de mogelijkheden van 3D printen inderdaad bijna onbegrensd zijn? U zult waarschijnlijk verbaasd zijn van de materialen die al eens gebruikt zijn om te printen! IJs printen? Kan! Vlees printen? Kan! Tanden printen? Kan! U ziet, niks is te gek om te bedenken wanneer u aan de slag gaat met 3D printen! Laat uw fantasie de vrije loop of wordt geïnspireerd door de voorbeelden die hier in dit overzicht weergegeven staan.

 

Overzicht van printbare materialen

3D printen is een techniek die nog niet in vele huiskamers is doorgedrongen. Het lijkt geen twijfel dat dit nog staat te gebeuren. In laboratoria en andere werkplekken is dat echter wel het geval. Vele innovatieve personen worden gegrepen door de onbegrensde mogelijkheden van 3D printen. Zij zijn al lang aan de slag om de grenzen van 3D printen steeds verder te duwen.

 

Een overzicht van materialen en producten die al geprint zijn, is:

  • Een volledig functionerende fiets uit nylon of uit carbon. Ook de kogellagers worden van nylon gemaakt en zitten al geïntegreerd in de kogellager-behuizingen wanneer ze uit de printer komen. Wat een besparing in assemblage-tijd!
  • Gehoorapparaten. Meerdere leveranciers bieden deze mogelijkheid inmiddels aan.
  • Zoals gezegd; ijssculpturen. Een goede inspirator om uw ideeën over de mogelijkheden van 3D printen nog een zetje te geven!
  • Huizen: Verschillende materialen worden hiervoor gebruikt, zoals steen en beton.
  • Hout
  • Tanden: De tand van een patient wordt eerst ingescand en vervolgens uitgeprint en geplaatst.
  • Chocolade: Vanzelfsprekend ook een zeer inspirerend technologie voor de creatieve ondernemer of kunstenaar. Cadeau’s kunnen nog veel verder gepersonaliseerd worden dan nu al gedaan wordt!
  • Gereedschap: 3D printers scannen uw waterpomptang in en printen er gerust nog eentje bij die net zo sterk is als het origineel.
  • Schoenen.

De aanbieder Objet biedt inmiddels zelfs meer dan 100 printbare materialen aan voor commercieel gebruik.

 

Zoals u ziet is het eigenlijk alleen ons eigen brein dat voorlopig de grenzen aangeeft van wat we willen printen. Kunststoffen thuis printen is dichtbij, maar websites zullen zich ook gaan specialiseren in het printen van allerlei materialen voor de consumenten. De revolutie die in de professionele industrie al jaren geleden is ingezet, gaat nu ook de consumentenmarkt voorgoed veranderen.

 

Printbare materialen kopen

Via de link in het navigatiemenu aan de linkerkant van 3d-printer-kopen.nl kunt u binnenkort ook via deze site uw printbare materialen kopen.

 

Tot die tijd is het interessant om goed rond te kijken op internet naar verschillende aanbieders die ook in het artikel over het kopen van materialen genoemd staan. De ervaring leert dat de prijzen voor de materialen nogal kunnen variëren, dus even rondklikken kan aantrekkelijk zijn voor uw portemonnee!