s

Overzicht 3D printers

Voor u als enthousiasteling over – en niet onbelangrijk, ook een van de pioniers op het gebied van - 3D printen is er goed nieuws! Het aanbod van betaalbare 3D-printers groeit snel. 3D-printer-kopen.nl heeft voor u een goed overzicht van de belangrijke 3D-printers die  gericht zijn op gebruik voor thuis of voor de professional die begint met 3D printer. Deze printers zijn binnenkort ook te koop in onze webshop. Tot die tijd volstaan we met het overzicht.
Er zijn verschillende manieren om 3D-printers te categoriseren. We hebben er hier voor gekozen om een onderscheid te maken in ‘mooie’ 3D-printers, waarbij de makers duidelijk aandacht hebben besteed aan het design van de printer, en ‘functionele’ printers, waarbij het design niet de meeste aandacht heeft gekregen.

Mooie 3D-printers

Form1
De Form1 staat bekend als een betaalbare, maar hoge resolutie 3D-printer voor professionele ontwikkelaars. Opvallend aan deze 3D-printer is dat de makers van Formlabs ook veel aandacht hebben besteed aan het design van de 3D-printer. De 3D printer is ontwikkeld door onderzoekers van de prestigieuze MIT universiteit in Amerika. Zij vonden dat er geen betaalbare 3D-printer te koop was, die wel voldeed aan de eisen van een professionele ontwikkelaar. Ook het gebrek aan gebruiksvriendelijkheid was hen een doorn in het oog. De Form1 maakt gebruik van de Stereolithografie techniek. Hierbij wordt door een laser het ontwerp verhard op de juiste plaatsen in een printvloeistof. De Form1 wordt geleverd met speciale software om het printen makkelijker te maken.

Cube
De Cube printer van 3D Systems die op cubify.com te koop is, heeft een strakke vormgeving die op elk bureau of op elke tafel een sieraad zal zijn. Dat de printer wireless aan te sturen is, draagt daar natuurlijk alleen maar aan bij! De Cube is een zogenaamde plug-and-play 3D-printer, oftewel hij is direct klaar voor gebruik als u hem in handen krijgt. Dat is zeker een voordeel!

Replicator 2
Bij de Replicator 2 van Makerbot is ook duidelijk op het design gelet, maar op een andere manier dan bij de Cube en de Form1. Het prijskaartje is wat hoger dan het instapniveau. De Replicator 2 wordt aanbevolen om zijn goeie resolutiemogelijkheden en hoge printsnelheid.

Functionele 3D-printers

Repraper 3D printer
De verschillende 3D-printers van Repraper zijn geprijsd in het instapniveau. Voor een geringe prijs kan het 3D printen voor u snel beginnen!

UP
De UP! 3D-printer is ook een plug and play printer die niet zelf in elkaar gezet hoeft te worden.

Xerox
Bekijkt u ook eens de nadere uitleg van de Xerox 3D printer elders op de website.

Ultimaker
De Ultimaker is een open source 3D printer waarvan is aangetoond dat het betrouwbaar, snel en tegen een geringe prijs objecten kan uitprinten. Het is ontworpen voor eenvoudige gebruik waarbij het apparaat zelfstandig eenvoudig in elkaar gezet kan worden en levert de Ultimaker langdurig probleemloos 3D objecten af. Bekijk ook de overige informatie over de Ultimaker elders op onze website.

Makergear
De verschillende 3D printers van Makergear zijn ook geprijsd op het instapniveau. Erg aantrekkelijk geprijsd dus! De Makergear Prusa 3D-printer dient wel volledig zelf geassembleerd te worden. Bij de M-series is dit al gedeeltelijk gedaan.


Voor nog professionelere printers heeft 3d-ninja.nl een uitgebreid portfolio van 3D-printers.