3D Printer Xerox

Met de nieuwe generatie 3D printers van Xerox kunt ook u eenvoudig modellen en prototypen maken. Xerox heeft het 3D printen geïntroduceerd waarbij de nieuwste rapid prototyping technologie is toegepast. Met hoge resolutie kunt u binnen een relatief kort tijdsbestek een kwalitatief hoogwaardig model in handen hebben. De Xerox 3D printer is dan ook zeer functioneel uitgevoerd waarnaast het snelle printproces een relatief kosten besparende manier is om modellen te realiseren. Het is vaak ook zo dat uw klant binnen een kort tijdsbestek resultaat wil zien en daartoe kunt u optimaal de 3D printer van Xerox toepassen. Om uw ontwerp proces ook sneller te laten verlopen schaft u een kosten besparende Xerox 3D printer aan.

Rapid prototyping

Middels de 3D printer van Xerox is de rapid prototyping een feit geworden. Na het modelleren van een ontwerp in een digitaal STL bestand mogelijk vanuit een CAD programma verstuurt u deze gegevens naar het input display van de Xerox 3D printer. Met de Xerox 3D printer kunt u effectief de rapid prototyping technologie realiteit zien worden. De rapid prototyping wordt uitgevoerd door de Xerox 3D printer waarbij 2D gegevens van het digitale model op elkaar worden gedeponeerd om zo een drie dimensionaal object te verkrijgen. Het materiaal bestaat gewoonlijk uit een plastic materie.

Werking 3D printer Xerox

Zodra u een ontwerp digitaal gereed heeft kunt u het bestand een STL bestand versturen naar de 3D printer. De Xerox 3D printer is uitgevoerd met een netwerkkaart zodoende dat een ieder op het netwerk dan ook op een eenvoudige wijze een 3D print opdracht kan versturen. Middels ReplicatorG wordt het 3D ontwerp opgehakt in 2D schijfjes. Deze schijfjes worden door de Xerox 3D printer schijfje voor schijfje uitgeprint. Het warme plastic stolt zeer snel door de relatief dunne schijfjes – fractie van een millimeter. Zodoende ziet u geleidelijk aan het digitale ontwerp tevoorschijn komen, van hoge kwaliteit en precisie.

Modellering middels Xerox 3D

Snel en makkelijk een drie dimensionaal model of prototype in handen hebben kan met de Xerox 3D printer. De Xerox 3D printer is eenvoudig in gebruik en schoon. Er wordt slechts dat uitgeprint wat u als ontwerp aanlevert. Omdat het digitaal ontwerp door de Xerox 3D printer middels de ingebouwde software automatisch wordt vertaald naar een heldere printopdracht, is het voor iedere gebruiker eenvoudig om aan te sturen en te gebruiken. Ook u kunt uw eigen Xerox 3D printer in huis halen, zodat u ook kunt genieten van de vele voordelen dat een Xerox 3D printer te bieden heeft.

Printsnelheid

Ontwerpen gaat niet meer op dezelfde manier. Vroeger werden modellen uitgesneden, bijgeschaafd en nog eens bewerkt. Met de Xerox 3D printer is dat verleden tijd. U bespaart zoveel tijd op het feitelijk maken van het prototype of model dat modellering een genot is om te doen. Ook u ziet snel resultaat van uw eigen ontwerp. Verkoopt u vijf à tien modellen per maand dan heeft u de aankoop kosten van de Xerox 3D printer er snel uit. De Xerox 3D printer biedt dan ook vele mogelijkheden voor ondernemers maar ook kunstenaars hebben inmiddels deze weg gevonden. Wilt u ook profiteren van de mogelijkheden van een eigen Xerox 3D printer, neem dan contact op met onze 3D printer helpdesk.