3D ontwerp verkopen

Het is zo fascinerend dat iedereen in de wereld de mogelijkheid heeft om een designer te zijn en de producten ook te verkopen! De designer is niet meer afhankelijk van winkels, galerie-eigenaren of andere (zogenaamde) kenners op het gebied van design. Nee, vanaf nu beslist de consument wat mooi is! Ook uw ontwerp kan dus geld waard zijn!

Een 3D ontwerp kan op vele manieren aangeboden worden. Uiteraard is het interessant om een aantal van uw 3D ontwerpen zelf uit te printen en in een eigen webshop aan te bieden. Hierbij is de winstmarge voor uzelf het hoogst! Ook is het mogelijk om uw 3D ontwerp een aantal keer zelf te printen en dan bij een winkel bij u in de buurt te koop aan te bieden. Zeer waarschijnlijk deelt u dan de winstmarge met de winkelier, maar die zorgt er dan ook voor dat veel consumenten uw product zien. En als de verkopen goed gaan, print u er gewoon nog een paar uit! Zo heeft u uw ontwerp- en productiebedrijfje snel opgestart, zonder dat u direct een containerlading vol moet bestellen bij een onbekende leverancier. Een ongelooflijke reductie in het risico dat uw containerlading helemaal niet te verkopen blijkt! Kortom, met een 3D printer naast u op het bureau ervaart u alle positieve aspecten van ontwerpen en verkopen, zonder dat u de kans loopt op (mogelijke dramatische) negatieve gevolgen! Fascinerend, vindt u niet?

Sculpteo is de eerste grote website die een pakket aanbiedt waarmee u op uw eigen website een 3D print webshop aanbiedt. Een bezoekje aan hun website waard!

Binnenkort biedt ook 3D-printer-kopen.nl een veelzijdige webshop aan. Houdt u deze website dus in de gaten!

Webshop voor 3D


Een andere zeer interessante mogelijkheid is om uw 3D ontwerp te verkopen via grote internationale webshops die gespecialiseerd zijn in 3D printen. Dit vergroot uiteraard uw mogelijke afzetmarkt, oftewel het aantal keer dat het 3D ontwerp verkocht kan worden. Daarnaast is het ook interessant dat u uzelf concentreert op datgene waar u mogelijk het beste in bent, namelijk het ontwerpen in 3D. En daarmee laat u het bouwen van webshops aan iemand anders over.

Shapeways, Kraftwurx en Sculpteo


Shapeways, Kraftwurx en Sculpteo zijn drie grote en bekende websites die u de mogelijkheid bieden om uw ontwerp te kopen aan te bieden in de omgeving van een eigen webshop. Uw eigen webshop wordt dan gefaciliteerd en getoond binnen de omgeving van Shapeways, Kraftwurx of Sculpteo. Daarmee heeft u dus direct een groot bereik voor consumenten van over de hele wereld die met deze websites bekend zijn. En uiteraard is het er Shapeways, Kraftwurx en Sculpteo aan gelegen om zo snel mogelijk te zorgen dat nog veel meer consumenten hun website kennen. De marketing wordt dus voor u gedaan, terwijl u aan het ontwerpen bent!

Dus aan de slag en dan snel het ontwerp verkopen!