3D materialen kopen

Meteen aan de slag met printen? Dat hoeft niet lang te duren! Ook het aanbod van materialen om te printen met een 3D printer groeit uiteraard snel. Voor de beginnende 3D-ontwerper kan dit echter nog weleens onoverzichtelijk overkomen. Vandaar dat 3d-printer-kopen.nl hier graag wat meer uitleg over geeft.

 

Bij het materiaalgebruik van 3D printen zijn met name 2 technieken te onderscheiden. Enerzijds is dat het printen met behulp van poeder dat op zekere plekken tot een vaste stof wordt gesmolten en gekoeld. Ook het laag voor laag lijmen van deeltjes metaal is een techniek die gebruikt maakt van poeder. Anderzijds gebeurt het met een draad kunststof die gesmolten wordt en laagje voor laagje wordt aangebracht. Voor 3D printers voor de beginnende consument wordt meestal gebruik gemaakt van de kunststofdraad, ook wel filament genoemd. 

 

Overzicht van printbare materialen

In het navigatiemenu aan de linkerzijde vindt u een overzicht van de vele materialen die al eens geprint zijn met een 3D printer. Hier richten we ons alleen op de meest gangbare materialen van dit moment. Dat zijn allerlei varianten van printbare kunststoffen. Termen die u bij het uitzoeken van een materiaal tegenkomt zijn:

 

•Filament: Aanduiding dat het om een rol met lange draad kunststof gaat.

•PLA: Dit staat voor PolyLactic Acid. Dit is een biologisch afbreekbaar kunststof en wordt geproduceerd uit hernieuwbare materialen.

•ABS: Dit staat voor Acrylonitril-butadieen-styreen. ABS is niet biologisch afbreekbaar, maar doorgaans sterker dan PLA.

 

De materialen komen in allerlei verschillende eigenschappen. Vele kleuren behoren vaak tot het aanbod, maar ook glow-in-the-dark materialen en doorzichtige materialen.

 

Materialen kopen

Binnenkort kunt u ook hier op www.3d-printer-kopen.nl uw materialen kopen voor uw 3D printer. Bij websites als plastic2print, reprapworld, repraper en Ultimaker kunt u ook terecht.

 

PLA en ABS worden vaak in hoeveelheden van 0,5kg tot 2,5kg aangeboden en de diktes van de draad zijn meestal 1,75 mm of 3mm.