3D cursus volgen

Wilt u ook graag klaar zijn voor de toekomst? De onbegrensde mogelijkheden van het 3D printen zullen de wereld de komende jaren flink veranderen. Talloze nieuwe mogelijkheden om uiting te geven aan uw creativiteit of ondernemerskwaliteiten zullen voorbijkomen. Enkele belangrijke tips helpen u om de juiste keuze te maken.

Compleet overzicht CAD cursussen en opleidingen

Bent u op zoek naar een goede cursus 3D tekenen? Tegenwoordig zijn er veel organisaties die u dat kunnen bieden. Enkele bekende namen hierin zijn: 

  • Cadcollege.nl
  • NCOI
  • Caddesign.nl

Binnenkort kunt u zich via deze site direct inschrijven voor deze cursussen.

Klikt u aan de linkerkant op 3D cursus aanbod voor een compleet overzicht van alle aanbieders.

Leren 3d tekenen

Om goed te leren tekenen in 3 dimensies is het belangrijk om hier een goede basis voor te leggen. Van hieruit specialiseert u zich vervolgens in de richting die u het meest aanspreekt. Eenmaal iets verkeerd aangeleerd, is het moeilijk om daar weer vanaf te komen. Maar eenmaal goed aangeleerd, is het moeilijk om het weer te vergeten! De investering in uzelf zal dus lonen.

 

Bij het leggen van deze belangrijke basis kunt u ervoor kiezen om een korte online sessie te volgen. 1-daagse tot meerdaagse cursussen geven vanzelfsprekend een betere start. Om uzelf of uw personeel zelfs professioneel op te leiden, kunt u bij bijvoorbeeld NCOI opleidingen op MBO of HBO niveau volgen tot Technisch Ontwerper of Technisch Tekenaar. Nu al instappen in de revolutie van 3D printen geeft u een voorsprong op uw mede-kunstenaars, mede-ondernemers, mede-tekenaars en mede-ontwikkelaars. En een goede basis zorgt ervoor dat u voor hen moeilijker te achterhalen zult zijn. 

 

Vraagt u zich bij het kiezen voor een van de cursussen of opleidingen ook van tevoren af of u het belangrijk vindt om na afloop een certificaat te ontvangen. Is het voor u belangrijk dat dit certificaat nationaal of internationaal in uw industrie erkend wordt? In dit geval kan het zijn dat u wilt kiezen voor de bekendere opleidingsinstituten zoals NCOI en LOI. te maken.

 

3D CAD teken-software

Na het volgen van de cursus wilt u waarschijnlijk ook thuis of op uw werk hiermee aan de slag gaan. Daarbij is het belangrijk om van tevoren al een idee te hebben met welke software u wilt gaan werken, zodat de cursus daarop aansluit. Er bestaan veel verschillende 3D-tekenpakketten die voor vele doeleinden gebruikt kunnen worden. Kijkt u ook bij het overzicht van 3D software elders op de site, via het navigatiemenu aan de linkerkant.

 

Traditionele 3D tekensoftware komt van AutoCad en Solidworks. Vele professionele bedrijven kiezen voor deze softwarepakketten en hun eindeloze opties die voor elke industrie en elke technologie een aparte module gemaakt hebben. Meer recent heeft ook Google z’n eigen tekenpakket gemaakt, te weten Sketchup, dat tegenwoordig onderdeel is van Trimble. Het kan interessant zijn om juist voor nieuwe pakketten te kiezen, zodat u een van de pioniers kunt zijn. In rap tempo worden er allerlei programma’s ontwikkeld om 3D printen voor de amateur of de professional aantrekkelijker